AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Juventus staat open voor vertrek van Matthijs de Ligt’

Juventus staat de komende zomer open om Matthijs de Ligt te verkopen. Hier maakt het medium La Repubblica melding van. Barcelona, Bayern Munchen en Chelsea hebben concrete belangstelling voor hem.

De Italiaanse kampioen betaalde in 2019 nog 75 miljoen euro aan Ajax voor De Ligt, maar nu wordt genoegen genomen met een bedrag van 65 miljoen. Volgens La Repubblica is de verdediger ‘de droom van Barça-trainer Xavi’. De Catalanen hebben echter financiële problemen, waardoor er gezocht moet worden naar een manier om hem te bekostigen. Met Bayern en Chelsea is de concurrentie bovendien groot. Met name de Londenaren zouden ver willen gaan voor de ex-Ajacied.

Zaakwaarnemer Mino Raiola speculeerde eerder al over een vertrek van De Ligt bij Juventus. “Hij is een van de beste centrumverdedigers ter wereld. De mogelijkheid bestaat dat hij Juventus verlaat aan het einde van het seizoen”, zei Raiola al in september. “In de zomer moeten we kijken of er clubs in de markt zijn en hoe de situatie er sportief gezien uitziet”, voegde hij daar in december aan toe bij Studio Voetbal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.