AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Bergwijn van de radar: ‘Ajax vangt vertrek van Neres intern op’

Lang leek het erop dat Steven Bergwijn zou overkomen van Tottenham Hotspur maar deze transfer lijkt van de baan te zijn. Het ziet er nu naar uit dat de Amsterdammers het vertrek van David Neres intern zullen gaan invullen.

Amourricho van Axel Dongen was tegen Excelsior Maassluis (9-0) de invaller van Antony en mag tegen PSV ook hopen op speeltijd. “Hij heeft zeker de potentie. Zondag zit hij bij de selectie”, zegt Erik ten Hag op het perspraatje van vrijdag. “Het is een speler die op drie posities voorin uit de voeten kan.” Mede door de kwaliteiten van Van Axel Dongen verwacht de Ajax-trainer weinig spektakel in de laatste week van de transferperiode. “We hebben ons voorwerk gedaan en die mogelijkheden tasten we af. Maar we kijken ook zeker naar wat er intern mogelijk is.”

“Er zijn jongens die die vacature kunnen invullen”, vervolgt Ten Hag. “Spelers die potentie hebben laten zien bij Ajax 1 of Jong Ajax. We hebben Daramy ook niet voor niets gehaald.” Hoewel Ten Hag zich niet wil bezighouden met de perikelen rondom Bergwijn, heeft de oefenmeester wel genoten van diens doelpunten tegen Leicester City in de vijfde en zevende minuut van de blessuretijd. “Voor Nederland is het fijn dat een speler in de Premier League twee geweldige goals maakt. Dat is spectaculair.”

One thought on “Bergwijn van de radar: ‘Ajax vangt vertrek van Neres intern op’

  1. Te dure Bergwijn erbij was overkill geweest.
    Berghuis kan ook rechtsbuiten staan. Met Daramy, Haller en van Dongen heb je genoeg stand-ins. Ihattaren is echt van toegevoegde waarde. Is creatief, multifunctioneel en kan aanvallend wat toevoegen. Wie had zijn plaats immers moeten afstaan aan Bergwijn?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.