AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Edson Alvarez: ‘Dan had ik niet meer bij Ajax gespeeld’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Edson Alvarez is weer gelukkig bij Ajax. De Mexicaan heeft een goed jaar achter de rug en is tevreden met zijn rol bij de Amsterdammers. In een gesprek met Voetbal International gaat hij hier uitgebreid op in.

“Ajax heeft me vertrouwen gegeven”, begon Álvarez. “Eerst door mij uit Mexico te halen voor veel geld en vervolgens door hier verder in mij te investeren. Natuurlijk heb ik ook een zware periode gekend waarin ik niet lekker in mijn vel zat, maar dat had met mijn privé-situatie te maken. Ik miste mijn familie om me heen. Voetballend voelde ik altijd de steun, ook toen ik niet speelde en moest knokken voor minuten. Ik had gewoon tijd nodig om me aan te passen. Nu voel ik de waardering al langere tijd toenemen.”

Die waardering geeft de middenvelder naar eigen zeggen alleen maar meer motivatie om het vertrouwen van de club terug te betalen. Het leidde er zelfs toe dat hij afgelopen zomer nee verkocht aan Stade Rennais, dat zich in Amsterdam voor hem meldde. “Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik waarschijnlijk niet meer bij Ajax gespeeld. Zo zie je maar hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden en stond afgelopen zomer ook helemaal niet open voor een vertrek. Geen idee wat de toekomst over een tijdje gaat brengen, maar voorlopig wil ik nieuwe successen meemaken met Ajax.”

Kort na het afwijzen van Stade Rennais tekende Álvarez bij Ajax een nieuw contract tot medio 2025. “Mijn contractverlenging deed me veel, ook de manier waarop. Eind oktober organiseerde de club een training in het stadion die supporters mochten bijwonen. Ik wist dat ik na afloop op het veld mijn nieuwe contract zou tekenen, maar de club had ook mijn familie uitgenodigd. Dat was een verrassing voor mij. Zag ik hen opeens aan komen lopen, mijn dochtertje voor het eerst rennend op het veld van de Johan Cruijff Arena. Dat was bijzonder.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.