AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

DONE DEAL: David Neres voor 18 miljoen euro naar Shakthar Donetsk

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

David Neres vertrekt bij Ajax. Volgens de Italiaanse transferexperts betaalt Shakthar Donetsk achttien miljoen euro voor hem. Eerder deze week hebben de Amsterdammers naar verluidt nog een bod van vijftien miljoen euro afgewezen op de Braziliaanse aanvaller. Nicolà Schira meldt dinsdagnamiddag dat het nieuwe bod van achttien miljoen wél is geaccepteerd.

Neres zou in Oekraïne een verbintenis tekenen tot medio 2026. Schira spreekt al van een done deal, terwijl collega Fabrizio Romano meldt dat ‘Shakhtar Donetsk overtuigd is dat de deal in de komende uren worden afgerond’. Dan zijn de laatste plooien gladgestreken en kunnen de handtekeningen gezet worden. Neres had in Amsterdam nog een verbintenis tot de zomer van 2023.

Ajax heeft Steven Bergwijn op de korrel als vervanger van Neres. De achttien miljoen die het voor de Zuid-Amerikaan ontvangt wil het direct spenderen aan de aanvaller van Tottenham Hotspur. Het eerste bod van datzelfde bedrag is echter afgewezen door de Londenaren.

Neres in de winter van 2017 voor 22 miljoen overgenomen van São Paulo, dat zou betekenen dat de Eredivisie-kampioen een klein verlies lijdt op de dribbelaar. Na een moeizaam begin, brak hij door in Amsterdam en had een groot aandeel in de Europese successen van de club. Sinds de komst van Antony is de 24-jarige aanvaller op het tweede plan terechtgekomen. Bij Ajax speelde Neres 180 officiële duels, waarin hij 47 keer het net vond en 41 assists gaf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.