Erik ten Hag: ‘Zolang hij onschuldig is, blijft hij in beeld’

Zakaria Labyad maakte gisteren weer eens minuten voor Ajax in het met 0-5 gewonnen duel tegen RKC Waalwijk. Hij viel voor de tweede keer dit seizoen in bij de Amsterdammers, ondanks dat hij enkele weken geleden gehoord werd in een mishandelingszaak. Er is tegen hem een aanklacht ingediend, toch was dat voor Erik ten Hag geen reden om zijn pupil op de bank te houden.

Dat vertelde de coach tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. “Omdat Labyad in onze kleedkamer zit en goed traint. Hij werkt hard en is belangrijk voor de groep. Hij speelt altijd zijn rol, ook op de training. En hij kan een goal maken, dat zie je aan die bal op de lat”, legde Ten Hag zijn wissel (Labyad voor Steven Berghuis) desgevraagd uit.

“Hij is wel zo’n type dat altijd uit het niets een goal kan maken. Of met een vrije trap, of met een goed schot of door een aandeel te hebben met een genomen corner. Hij heeft ook een heel goed gevoel voor het positioneren in het zestienmetergebied”, vond de coach, die Labyad na zijn overstap van FC Utrecht meenam naar Ajax.

Dat Labyad recentelijk gehoord werd in een zaak, waarvan een plaatselijke ondernemer de Ajacied wil aanklagen voor zware mishandeling, speelt bij Ten Hag niet mee. “Zolang hij onschuldig is, blijft hij beeld”, aldus Ten Hag, die de link met de zaak van Quincy Promes niet helemaal snapt. “Ik vind die zaken ook onvergelijkbaar.” Dat hij de aanvaller heeft laten spelen ondanks dat de aanklager hem wil gaan vervolgen voor poging tot doodslag, spijt Ten Hag niet. In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen, herhaalde hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.