Familie Abdelhak Nouri zet arbitragezaak tegen Ajax door

Ajax en de familie Nouri zullen in de rechtbank tegenover elkaar gaan staan. De familie zet een rechtszaak namelijk door. Directeur Edwin van der Sar liet eerder al weten dat er geen akkoord is bereikt. En nu volgt er dus een arbitragezaak.

Nouri zakte in de zomer van 2017 tijdens een oefenduel met Werder Bremen plots in elkaar. Ajax heeft erkend dat de behandeling op het veld niet goed is verlopen, waardoor de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Over de hoogte van de schadevergoeding zijn beide partijen het echter niet eens geworden en de arbitragezaak moet nu voor een oplossing zorgen.

“De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld”, stellen zijn advocaten Lucas Hogeling en John Beer, geciteerd door de NOS. De vergoeding is gebaseerd op ‘de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld’.

Namens de famile vertelt Khalid Kasem: “Geen enkel bedrag kan het gemis aan de ‘oude’ Abdelhak en zijn geknakte voetbalcarrière compenseren. De wilde verhalen over de vermeende financiële eisen van de familie Nouri leiden tot ongenuanceerde reacties en ongefundeerde speculaties. Deze raken de familie diep en doen afbreuk aan Abdelhak en alles waar hij voor stond. (…) De familie Nouri denkt niet in termen van winnen of verliezen of financieel gewin, nu Abdelhak en zij voor altijd hebben verloren.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer