Erik ten Hag aaste op absolute wereldspits voor Ajax

Ajax heeft deze zomer geprobeerd om een spits van een hoog kaliber naar Amsterdam te halen. Dat lukte niet maar toch is hij tevreden over de transferperiode. Dat vertelt de trainer vanavond op de clubkanalen.

“Er zijn veel bewegingen geweest. Andre Onana en Nicolas Tagliafico zijn gebleven, daar zijn we ontzettend blij mee. Die stonden absoluut op de nominatie om een vervolgstap te maken, maar ze zijn er nog en daar zijn we happy mee. We zijn goede spelers als Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Joël Veltman verloren, maar hebben ook spelers als Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Antony teruggekregen.”

Ten Hag vervolgt door te bevestigen dat Ajax, zoals directeur Marc Overmars al liet doorschemeren, te bevestigen dat de club nog een extra spits wilde halen. “We hadden ingezet op een nummer negen. We waren heel kritisch, want het moest een absolute topspeler zijn. Helaas is dat niet mogelijk geweest, niet haalbaar.”

“We hebben heel kritisch gekeken omdat we zelf veel goede spitsen in huis hebben. Als je wat binnenhaalt, moet het ook echt beter zijn. Dat is helaas niet gelukt, maar verder zijn we tevreden. Je zoekt topkwaliteit. Iemand die het op het allerhoogste niveau heeft laten zien. Luis Suárez? Ik wil geen namen noemen, maar je moet aan die categorie denken. Daar hebben we naar gezocht. Betere opties dan wat we hier hebben lopen, hebben we niet kunnen vinden”, erkent Ten Hag tot slot.

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer