‘Ronald Koeman duwt Riqui Puig richting Ajax’

Riqui Puig mag dit seizoen verhuurd worden van Barcelona-trainer Ronald Koeman. En ze willen hem het liefste sturen naar Ajax. Dit weet de krant El Mundo Deportivo te melden.

Het dagblad weet dat de Primera División-grootmacht nog geen officieel voorstel heeft ontvangen van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar de club en vooral zijn oefenmeester Ronald Koeman zouden er wel uit zijn: Puig moet een jaartje in Amsterdam gaan spelen om aan zijn kwaliteiten te schaven en een volwassen voetballer te worden.

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal zou al tegen de middenvelder gezegd hebben dat Ajax hem (door de speelstijl van coach Erik ten Hag) op het lijf geschreven is. Of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt, is echter nog maar de vraag.

Puig zou namelijk liever niet vertrekken uit het Camp Nou-stadion. Toch zei Koeman een tweetal dagen geleden: “Het is waar dat ik met Riqui heb gesproken. We hebben onze conclusie getrokken. We zijn nu drie weken bezig en voor Riqui is er op dit moment gewoon te veel concurrentie voor zijn positie. Hij is nu op een leeftijd waarop hij veel aan spelen toe moet komen, hij kan niet zonder die speelminuten. Vertrekken op huurbasis is een optie.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer