‘Ajax en PSV oefenen tegen dezelfde Duitse tegenstander’

Ajax en PSV hebben het Duitse Hertha BSC opgenomen als oefenpartner. Ajax neemt het op dinsdag 25 augustus op tegen de Duitse club, PSV twee dagen later op donderdag 27 augustus.

De wedstrijd tegen Hertha BSC is voor Ajax het vierde vriendschappelijke duel dat tot nu toe is ingepland. De Amsterdammers trainden zaterdag voor het eerst en spelen volgende week zaterdag hun eerste oefenduel tegen RKC Waalwijk. Vijf dagen later staat een wedstrijd tegen FC Utrecht (donderdag 18 augustus) in de planning, gevolgd door een duel met RB Leipzig (zaterdag 22 augustus).

PSV speelde vrijdag al zijn eerste oefenwedstrijd. De Eindhovenaren zouden oefenen tegen UNA, maar dat duel werd vanwege een coronageval bij de tegenstander afgelast. Als alternatief voor de afgelaste wedstrijd speelde PSV een onderling potje, dat in 1-1 eindigde. PSV heeft nog oefenduels met SC Verl (zaterdag 8 augustus), KFC Uerdingen 05 (zondag 9 augustus), Vitesse (zaterdag 15 augustus), Willem II (vrijdag 21 augustus) en nu ook Hertha BSC in de planning staan. PSV en Hertha zullen het over bijna vier weken twee keer op dezelfde dag tegen elkaar opnemen.

Bij Hertha BSC staat oud-PSV’er Karim Rekik op de loonlijst. Zijn broertje, Omar Rekik (18), heeft ook een verleden in Eindhoven en klopt steeds nadrukkelijker op de deur bij het eerste elftal van de Duitse club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.