Ajax-icoon Wim Suurbier op 75-jarige leeftijd overleden

Ajax-icoon Wim Suurbier is overleden. De oud-speler van de Amsterdammers en Nederlands Elftal is 75 jaar oud geworden. Hij stierf aan de gevolgen van een zware hersenbloeding.

Het Amsterdamse AT5 meldt het overlijden van Suurbier, die in mei getroffen werd door een hersenbloeding. De ex-international is een maand later overleden aan de gevolgen van die hersenbloeding. De verdediger, die bij Ajax en Oranje als aanvallende rechtsback actief was, werd in Nederland zes keer landskampioen en was een belangrijke pion in het ‘totaalvoetbal’ van trainer Rinus Michels.

Het palmares van Suurbier is indrukwekkend te noemen. Naast zes landstitels won het Ajax-icoon drie keer de Europa Cup I met de Amsterdammers, schreef hij de wereldbeker bij op zijn palmares en was hij in de WK-finales van 1974 en 1978 van de partij met Oranje. Suurbier is na Sjaak Swart de speler met de meeste wedstrijden voor Ajax: hij speelde er 509. Na zijn lange periode bij Ajax was de rechtsback ook nog actief voor Schalke 04, FC Metz, diverse clubs in de Verenigde Staten en Sparta.

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer