“Ajax stelde niet zoveel voor, maar ik was totaal gefascineerd door die club”

Gisteren was de dag dat Ajax haar 120ste verjaardag vierde. In de jaren 60 ging David Endt voor het eerst naar een wedstrijd van de Amsterdamse grootmacht. Hij was direct verkocht.

Hij ging destijds naar het Olympisch Stadion voor het treffen met Benfica. “Ajax stelde niet zoveel voor, maar ik was gefascineerd door die club”, zegt hij in gesprek met Ajax Showtime. “Het herkenbare is dat Ajax ook toen aanvallend en attractief voetbalde. Dat is eigenlijk nooit veranderd. Toen Ajax voor het eerst de Europacup won, in 1971, was dat zó apart om mee te maken.”

De hoge verwachtingen zijn altijd gebleven bij de Amsterdammers. “Je vergelijkt altijd met de glorie die is ontstaan”, vervolgt Endt. “Dat maakt het moeilijker voor nu om ergens te komen. Er waren eind jaren zestig geen verwachtingen. Wat gelijk is gebleven, naast de ambitie om de beste te zijn, is de manier van invullen. Dat wil Ajax altijd met attractief, avontuurlijk en aanvallend voetbal.”

Endt hoopt dat Ajax het verleden niet uit het oog verliest. “Als je terugkijkt naar 50 jaar geleden, dan is er al heel veel veranderd. Toch bestaat er een rode lijn en die moet vooral niet verlaten worden.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer