AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ziyech naar Chelsea: ‘Heb Arsenal altijd wat voor hem gevonden’

In het verleden werkte Alfred Schreuder, huidig trainer van Hoffenheim, samen bij FC Twente met Hakim Ziyech. Laatstgenoemde vertrekt komende zomer naar Chelsea. Na het nieuws kwamen er ook de twijfels. Maakt Ziyech wel genoeg meters om de Premier League aan te kunnen?

Schreuder is meteen duidelijk. “Die twijfel die er misschien was bij de grootste clubs van de wereld, heb ik nooit gedeeld. Want al in mijn Twente-tijd, en je kan de statistieken erop naslaan, werkte Hakim hard en legde hij veel kilometers af”, vertelt de huidige trainer van Hoffenheim in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb dus geen enkele vrees dat hij het in de Premier League niet zou kunnen halen.”

Toch was Chelsea niet de eerste club waar Schreuder aan dacht als vervolgstap voor Ziyech. “Ik heb Arsenal altijd wat voor hem gevonden. Dat was toch de club van Robin van Persie en Mesut Özil. Schitterende voetballers, waar Hakim ook zeker tussen zou passen”, aldus Schreuder, die toegeeft dat Chelsea ook geen verkeerde stap is. “De club investeert veel geld in hem. In de top screenen ze zo’n aanwinst tot in detail.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.