AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Erik ten Hag rouleert nauwelijks, ondanks overvolle voetbalkalender

Ajax-trainer Erik ten Hag kampt met een overvolle ziekenboeg. Volgens de trainer komt dit vanwege de overvolle speelkalender. Met behulp van de statistieken van Opta Sports zocht de NOS echter uit dat Ten Hag zelf nauwelijks rouleert in zijn opstelling en daarmee zijn spelers relatief zwaar belast.

Afgelopen seizoen speelde Ajax in 82 procent van alle speelminuten met dezelfde spelers, waarna een hoop spelers als international ook nog in actie kwamen. Vanwege de Afrika Cup en Copa América hadden bovendien vijf spelers nauwelijks vakantie in de zomer. Dit seizoen speelde Ajax in 77 procent van alle speelminuten met de eerste elf. Champions League-winnaar Liverpool komt tot 68 procent met de eerste elf en heeft in meerdere bekerwedstrijden een compleet ander team opgesteld.

Uit het onderzoek van de NOS bleek dat het rouleren bij Ajax vooral gebeurt vanwege de blessures en ook door de schorsingen. In het seizoen dat Ajax onder leiding stond van Peter Bosz werd er vaker gerouleerd en speelde de eerste elf in totaal 71 procent van de beschikbare minuten. De NOS voegt daarbij wel aan toe dat het veel te kort door de bocht is om te concluderen dat de aanpak van Ten Hag niet goed is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.