AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Daley Blind heeft zelf niet getwijfeld over terugkeer’

Na een ontstoken hartspier traint Daley Blind weer mee met de selectie van Ajax. In gesprek met De Telegraaf geeft Daley Blind aan zich gestoord te hebben aan de dokters die op televisie hun mening gaven over de voetbaltoekomst van de verdediger.

“Als ik hen hoorde, was ik helemaal niet zo veilig”, aldus Blind. “Het gaat goed, ik voel me goed en ben blij dat ik weer bij de wedstrijdselectie mag aansluiten. De afgelopen twee maanden heb ik beleefd als een rollercoaster. Tijdens en na de wedstrijd voelde ik me goed, de schrik kwam pas paar dagen later toen in het ziekenhuis de onderzoeken begonnen. Dan krijg je veel op je af: van negatief tot positief nieuws.”

Blind schrok wel toen hij het nieuws hoorde van een hartspierontsteking. “Maar met mijn familie, vrienden en vrouw om me heen heb ik er snel een positieve draai aan kunnen geven en me kunnen focussen op een terugkeer op het veld”, zo geeft hij aan. “Ik heb zelf niet getwijfeld, was persoonlijk standvastig dat ik zou terugkeren, maar de vraag was hoe lang het zou duren en wanneer ik zou kunnen terugkeren.”

Toen hij weer loopjes mocht gaan doen, had hij totaal geen angst meer. “Ik voel me een heel veilig persoon. Zoals de trainer terecht zei: met het kastje misschien nog wel veiliger dan ieder ander”, zegt hij daarover. Ook de boodschap van zijn arts speelde daarin een rol. “Wat er precies is gezegd, blijft tussen ons. Maar in grote lijnen kwam het erop neer dat topsport gewoon weer mogelijk is. De artsen hebben me gemonitord en aan de hand daarvan hebben we het moment van mijn terugkeer bepaald. Ik stond er positief in en het is fijn dat ik zo snel weer terug ben. Ze zullen me echt niet vrijgeven als het niet goed is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.