AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Sjaak Swart wil geld zien na Chelsea-debacle: ‘Compensatie lijkt met op zijn plaats’

Ajax clubicoon Sjaak Swart vindt dat de UEFA over de brug moet komen met geld vanwege de fouten die scheidsrechter Gianluca Rocchi heeft gemaakt in de wedstrijd wedstrijd tegen Chelsea.

Door dit optreden van de Italiaanse arbiter verloren de Amsterdammers twee belangrijpe punten om door te bekeren in de Champions League. Bij een 2-4 voorsprong moesten de Amsterdammers met negen man verder én kreeg het een penalty tegen, dat alles in één aanval. Nu zou de UEFA hebben erkend dat het spel na de eerste overtreding (en tweede gele kaart) van Daley Blind al stilgelegd had moeten worden.

Ajax eindigde in de poule uiteindelijk één punt achter Chelsea en Valencia en is daardoor veroordeeld tot de Europe League. Sjaak Swart vind dat de UEFA de Amsterdammers tegemoet moet komen nu ze erkennen dat de arbitrage heeft geblunderd op Stamford Bridge. “Ajax loopt minstens tien miljoen euro mis, dus financiële compensatie lijkt me wel op zijn plaats”, aldus Mister Ajax tegenover De Telegraaf.

Swart kan zich nog steeds opwinden over de bizarre avond in Londen en kan er met zijn verstand niet bij dat Rocchi twee Ajax-spelers wegstuurde en Chelsea een penalty gaf. “Het is echt schandalig wat er daar op Stamford Bridge is gebeurd. Die scheidsrechter was verschrikkelijk. Hij was niet een klein beetje, maar heel erg in de war.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.