AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Noodsituatie bij Ajax: ‘Dit gaat natuurlijk helemaal fout’

Ajax won gisteren de topper tegen PSV met 1-0. Een goede prestatie natuurlijk ook al was het spel verre van sprankelend. Wat nog erger is het aantal blessures die er zijn opgelopen. David Neres, Daley Blind, Hakim Ziyech en Zakaria Labyad zitten al in de lappenmand en nu zijn daar Joel Veltman, Quincy Promes en Ryan Babel bijgekomen.

Valentijn Driessen slaat alarm, want er dreigt te veel druk terecht te komen op de schouders van talenten als Carel Eiting en Ryan Gravenberch. Had Ajax niet wat meer moeten doen op de winterse transfermarkt? In De Telegraaf schrijft de journalist: “Komende weken zal het antwoord volgen op de vraag of Ajax dat voldoende heeft gedaan met alleen het aantrekken van Babel. Valt de medische staf iets kwalijk te nemen? Neres staat wel erg lang buitenspel en voor Promes is niet het juiste revalidatietraject gekozen, want hoe kan hij anders tweemaal een spierblessure oplopen in twee maanden tijd met tussendoor een winterstop. Extra alertheid is geboden aangaande Ziyech, Blind en de anderen.”

Driessen gaat verder: “Ten Hag kondigde ‘research’ aan naar de blessuregolf. Tegelijkertijd moet hij scherp zijn op overbelasting van zijn talenten. Weliswaar bleven ze voetballend gemakkelijk overeind tegen PSV, drie van zulke zware wedstrijden in de week is te veel van het goede. Eiting en Gravenberch kunnen Ajax nog niet dragen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.