AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dit is waarom de Antony-megadeal van Ajax stukliep’

Ajax had deze winter graag de Braziliaanse vleugelflitser Antony aan haar selectie toegevoegd maar kwam er niet uit met zijn club Sao Paulo. Een late eis van zijn club zou de deal onmogelijk hebben gemaakt.

Volgens een aantal grote Zuid-Amerikaanse media was directeur voetbalzaken Marc Overmars bereid om 25 miljoen euro af te tikken voor zijn doelwit, bestaande uit een vast bedrag van 15 miljoen euro, 5 miljoen euro aan bonussen en 5 miljoen euro voor 20 procent van de transferrechten van David Neres.

São Paulo zit financieel gezien echter in de rats en hoopte het onderste uit de kan te halen. Daarom vroeg de club aan Antony om afstand te doen van zijn transferpremie, naar verluidt 10 procent van het totaalbedrag. De negentienjarige buitenspeler weigerde en de partijen kwamen er niet meer uit.

De gang van zaken vertoont gelijkenissen met Steven Bergwijn, die PSV in de winterstop voor ruim 30 miljoen euro verruilde voor Tottenham Hotspur. De Oranje-aanvaller deed wél afstand van zijn premie en daarom was er op een gegeven moment witte rook te zien boven het Philips Stadion. De financiële situatie van Bergwijn is echter niet te vergelijken met die van Antony…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.