AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt wordt ‘De Muur’ genoemd: ik kan wel huilen van geluk’

Matthijs de Ligt speelde afgelopen weekend met zijn ploeg Juventus mee in het gewonnen duel tegen Parma en hij speelde een goede pot. Toch vindt columnist Nico Dijkshoorn dat we niet direct moeten gaan overdrijven.

De Serie A stelt immers simpelweg niet zoveel voor, vindt hij, ook al willen Italianen je anders doen geloven. “Matthijs de Ligt heeft voor zijn spel tijdens de thuiswedstrijd tegen Parma van de Italiaanse website Tuttomercatoweb het cijfer 7 gekregen. Ze noemen hem De Muur. Ik kan wel huilen van geluk. Een paar parmantige voetbalgekkies in Italië vinden onze Matthijs een redelijke voetballer. Dat moet worden gevierd. Ik ga zo claxonnerend de straat op. Een 7. Gekregen van een Italiaanse verslaggever. Dan kun je zeggen: ja, het was het allemaal waard, de overstap naar Juventus”, opent Dijkshoorn cynisch.

“Hier in Nederland was Matthijs iedere week een 9, maar het woord zegt het al: Nederland. Een 9 in de Nederlandse competitie is in Italië blijkbaar een 6 of een 7 waard. En dat accepteren wij. Zo liggen de verhoudingen nog steeds. Zo zit dat nog steeds in ons hoofd. Wij in Nederland zijn inmiddels een zwakbegaafd voetballand en in Italië wordt droomvoetbal gespeeld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.