AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax verhuurd speler van 9 miljoen euro aan FC Thun

Ajax verhuurd Hassane Bande voor de rest van het seizoen aan het Zwitserse FC Thun. Hij moet daar de nodige wedstrijdritme gaan opdoen want in Amsterdam komt hij er niet aan te pas.

In de zomer van 2018 maakte Bandé voor liefst 9 miljoen euro de overstap van KV Mechelen naar Ajax. Zijn periode in Amsterdam begon verschrikkelijk en hij raakte in de voorbereiding op zijn eerste seizoen zwaar geblesseerd. De aanvaller uit Burkina Faso speelde in zijn eerste jaargang geen enkel duel voor zijn nieuwe club.

Na een revalidatie van meer dan een jaar maakte Bandé in oktober dan eindelijk zijn debuut in een Ajax-shirt, bij de beloften in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong Utrecht. Hij deed vervolgens nog drie andere wedstrijd mee, maar de vorm was nog niet optimaal. Bandé was niet verzekerd van een basisplaats de rest van het seizoen bij Jong Ajax, waardoor hij naar Zwitserland gaat. Daar hoopt hij zijn oude vorm uit België weer op te pikken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.