AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Juve-trainer haalt uit naar Matthijs de Ligt en andere Juventus-verdedigers

Juventus wist gisteren met 2-1 te winnen van Parma. Erg makkelijk ging het niet. Als Cristiano Ronaldo er geen zin in zou hebben gehad had de stand waarschijnlijk heel anders uitgevallen.

Matthijs de Ligt deed vanaf minuut één mee bij De Oude Dame, maar oefenmeester Maurizio Sarri toont zich kritisch over zijn defensie. In de Italiaanse media zegt hij: “We moeten een wedstrijd beter leren lezen, zeker in de slotfase. Ik ergerde me eraan dat we de bal achterin bleven rondspelen. Ik heb liever dat we een doelpunt incasseren uit de counter dan dat we een kwartier lang onder druk staan. We moeten altijd op zoek zijn naar een beslissende goal en niet zo ver inzakken.”

Andreas Cornelius maakte de 1-1 met een kopbal uit een corner: “We hadden ons juist verbeterd op het verdedigen van stilstaande situaties, maar vanavond ging het toch weer mis tegen een specialist op dit gebied. We moeten op die momenten gewoon alerter zijn en de bal al onderscheppen voordat die bij een speler van de tegenstander terecht kan komen.”

Ronaldo stond echter op en zorgde hoogstpersoonlijk voor de drie punten: “We hebben een speler van wereldklasse, die zo nu en dan ook wat problemen veroorzaakt. Dat moeten we maar accepteren, want hij lost ook honderd problemen voor ons op. Wij bouwen ons team rondom zijn kwaliteiten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.