AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Erik ten Hag verandert Ajax-basis meteen na winterstop’

Ajax ontvangt vanmiddag Sparta in de eigen Johan Cruijff ArenA. In de laatste wedstrijd voor de winterstop koos Erik ten Hag ervoor om te beginnen met een aantal talenten. Één daarvan lijkt nu weer te mogen gaan starten.

Op het trainingskamp in Qatar presteerde Ryan Gravenberch uitstekend en het lijkt er sterk op dat hij oefenmeester Erik ten Hag overtuigd heeft van zijn kwaliteiten. Het pas zeventienjarige talent is spelers als Razvan Marin en Edson Álvarez voorbijgestoken in de pikorde en volgens het Algemeen Dagblad krijgt hij daarom een basisplek tegen Sparta Rotterdam

Voor de onderbreking konden de Amsterdammers een tijdje niet beschikken over Quincy Promes, die te kampen had met een vervelende blessure. De buitenspeler is echter helemaal terug en ook hij mag beginnen tegen de huidige nummer elf van de Eredivisie.

Lassina Traoré deed het ook goed tegen ADO (hij scoorde bij zijn debuut), maar maakt pas op de plaats. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van Ryan Babel, die het seizoen afmaakt in de Johan Cruijff ArenA op huurbasis en gelijk het vertrouwen krijgt: hij begint in de spits.

Verwachte opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Van de Beek, Ziyech; Promes, Babel, Tadic.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.