AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ryan Babel werkt zich bij Ajax in de moeilijkheden’

Ryan Babel speelt het komende halfjaar voor Ajax. De aanvaller wordt gehuurd van Galatasaray. Hij wil zich via de Amsterdammers in de basis gaan spelen bij Oranje maar Maarten Wijffels voorziet juist een groot probleem.

Wijffels sluit niet uit dat Babel goed gaat presteren bij Ajax. “Maar je vraagt je wel af: ‘als iedereen bij Ajax fit is, waarom ga je dan in godsnaam daarnaartoe met een hele grote kans dat je niet speelt in de maanden voor het EK?”, vraagt de Oranje-watcher zich af in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Als je nou Koeman bent en Babel is nu de degene in de spits moet als Malen en Depay er niet zijn.”

Zijn collega Sjoerd Mossou ziet dat probleem niet zo. “Babel heeft zijn situatie bij Galatasaray naast die van Ajax heeft gelegd en kijkt naar waar de kans op speeltijd het grootst is. Bij Galatasaray zou hij ook niet elke week zeker zijn voor een plek in de basis. Ik denk ook dat hij een beetje is gaan rekenen. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij ook niet een beetje gespard heeft met Koeman. Daar zal hij toch wel over hebben nagedacht?”

Wijffelds vraagt zich dat af. “Ik wil nooit praten voor een speler, maar je kunt wel zeggen dat uit zijn carrière blijkt dat keuzes die hij maakt soms uit een soort impuls lijken te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.