‘Ajax wil 20 miljoen betalen voor Jonathan David’


Ajax heeft een speler van het Belgische AA Gent in het vizier. Volgens het Franse medium L’Equipe gaat het om aanvaller Jonathan David. De Amsterdammers zitten net als Lyon en Porto achter de negentienjarige aanvaller aan. David kost echter de hoofdprijs: Gent wil minimaal twintig miljoen euro zien van ge├»nteresseerde clubs.

In Belgi├ź kent David dit jaar een topseizoen met negen goals en zeven assists. De negentienjarige aanvaller, die dinsdag zijn twintigste verjaardag viert, verruilde Ottawa Gloucester Hornets twee jaar geleden voor Gent. In 2018 maakte hij zijn debuut voor Canada. In twaalf interlands was David elf keer trefzeker.

“Ik ben er nog niet uit wat me het best zou liggen”, zei David, wiens contract doorloopt tot medio 2023, eerder in Het Laatste Nieuws over een mogelijke transfer. “Ik heb de kracht voor de Premier League, maar misschien is het beter om nog een tussenstap te zetten, waar ik kan werken aan mijn lichaam en ervaring kan opdoen.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer