AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt kan na verliezen van basisplek een bliksemtransfer maken’

Matthijs de Ligt maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Juventus. Een hele periode stond hij in de basis maar inmiddels heeft hij zijn plek moeten afstaan aan Merih Demiral.

Volgens de Spaanse media ligt FC Barcelona al weer op de loer: de Catalanen waren een paar maanden geleden óók in de race voor zijn handtekening, maar grepen mis.

De website Fichajes schrijft dat voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn oren gespitst heeft. Hij zou De Ligt nog altijd zien als mogelijke opvolger van Gerard Piqué en wil best zakendoen met Juve, mochten de Italianen besluiten om hun speler toch maar af te schrijven.

Al in de zomer vonden veel voetbalfans dat De Ligt voor Barça moest kiezen. Zaakwaarnemer Mino Raiola zei daar onlangs over: “Volgens veel Nederlanders is Barcelona geen buitenlandse club. Het is een Nederlandse club, daar moet Matthijs dus heen en gebeurt dat niet, dan is dat haast een soort heiligschennis. Barcelona dacht: Dit is kaassie… Matthijs komt van Ajax, Frenkie gaat naar ons, dus komt hij ook. De redeneringen die ze gaven aan Matthijs om te komen, waren de verkeerde.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.