AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-plan om Jan Vertonghen te halen loopt definitief mis’

Jan Vertonghen keert deze winter niet terug bij Ajax. Volgens de Telegraaf hebben de Amsterdammers dit geprobeerd maar zijn de acties op niets uitgelopen.

De Telegraaf schrijft: “De verdediger van Tottenham Hotspur werd vanwege zijn winnaarsmentaliteit en ervaring gezien als tussentijdse versterking, maar is te duur. Meerdere bronnen bevestigen dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een visje heeft uitgegooid bij Vertonghens zaakwaarnemer, ex-Ajacied Tom de Mul. Die verzekerde Overmars dat de Belg in principe openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam.”

Zowel het salaris als de transfersom is te hoog bevonden: “De Rode Duivel verdient in Londen een salaris van naar verluidt 80 tot 90 duizend euro per week, circa vier tot vijf miljoen op jaarbasis. Dat bedrag – of zelfs een flink deel daarvan – is Ajax te gortig.”

Ajax zou bovendien een fors transferbedrag moeten betalen. “Als de Engelsen hem willen verkopen – en dat is ook nog maar de vraag – dan zouden zij in elk geval de transfersom uit 2012 terug willen krijgen. Onbespreekbaar voor Ajax, omdat Vertonghen als dertiger geen restwaarde meer heeft. En dus kijkt Ajax verder, wacht Overmars tot de persoonlijke eisen en transfersom van Vertonghen dalen of wordt het vertrouwen aan Perr Schuurs gegeven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.