AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ryan Babel heeft het voetbal fundamenteel veranderd’

Een opmerkelijk artikel laatst in de New York Times. ‘Ryan Babel heeft het voetbal fundamenteel veranderd. Het klinkt nogal apart, maar dit is de conclusie die journalist Rory Smith trekt.

“Babel speelde toen nog voor Liverpool, dat een 1-0 bekernederlaag had geleden tegen Manchester United door een controversiële penalty en een rode kaart voor Steven Gerrard. Babel plaatste vervolgens op zijn Twitter-account, toen nog zeer nieuw, een foto van scheidsrechter Howard Webb in een shirt van Manchester United. Babel kreeg een boete van 10.000 pond en werd daardoor de eerste voetballer ooit die gestraft werd voor iets wat hij op Twitter zei”, schrijft Smith in de grootste krant van New York, geciteerd door Voetbal International.

“Wat het voetbal echt getransformeerd en fundamenteel veranderd heeft, en wat Ryan Babel dus illustreerde, is sociale media. Het gaat over hoe we het nieuws vinden, zien en becommentariëren. Negatief door het online-racisme bijvoorbeeld, maar ook positief zoals de manier waarop Raheem Sterling op dat racisme kon reageren. Dus Ryan Babel stond aan de oorsprong van die evolutie en zijn rol daarin mag niet onderschat worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.