AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt koos voor ‘Harvard’ om beste verdediger van de wereld te worden’

Afgelopen zomer verruilde Matthijs de Ligt Ajax voor een avontuur bij Juventus. Een best opmerkelijke keuze omdat ook FC Barcelona in hem geinteresseerd was. De Oude Dame betaalde uiteindelijk 75 miljoen euro voor hem. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola weet zeker dat de mandekker met Juve de beste keuze heeft gemaakt.

“Ik heb jullie De Ligt gebracht, een speler die iedereen wilde. Iedereen”, zegt Raiola in gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica. “Maar hij wil de beste centrale verdediger ter wereld worden. Daarom zei hij tegen mij: Mino, ik moet naar het Harvard van de defensie, de MIT voor verdedigers. Daarom hebben we voor Juve gekozen: om een diploma te halen.”

De Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo zette zaterdag in een uitgebreid stuk uiteen hoe Raiola ‘de wil van De Ligt zou hebben gebroken’. De Oranje-international zou lange tijd alleen oren hebben gehad naar een overstap naar FC Barcelona, maar de Catalanen wilden niet aan de gewenste commissie voor de zaakwaarnemer voldoen.

“Mijn commissie hangt af van het salaris van een speler”, legt Raiola uit. “Het punt is: verdien ik veel of verdien ik te veel? Ik ben het eens met veel. Maar hoe dan ook, het is niet geld dat mij drijft. Ik was op mijn twintigste al miljonair. Ik kan op het strand gaan liggen en van mijn inkomen genieten als ik wil.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.