AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Peter Bosz waarschuwt Frenkie de Jong: ‘De verkeerde breekt je been’

In het verleden was Peter Bosz trainer van Ajax. Hij had toen de jeugdige Frenkie de Jong onder zijn hoede. En ondanks zijn talent kwam hij weinig aan spelen toe onder de oefenmeester. Bosz vond dat de dribbelaar nog veel te leren had.

Bosz vertelt in een Frenkie-portret van NRC dat De Jong ‘heel actief en dominant’ was in balbezit, maar bij balverlies ‘agressiever’ moest worden in het drukzetten. Ook kon hij fysiek nog een grote stap zetten. De periode dat De Jong onder Marcel Keizer en Erik ten Hag als centrale verdediger speelde, is in de ogen van Bosz cruciaal geweest.

“Je zag dat hij opeens kopduels ging winnen en positioneel goed ging staan”, vertelt de oud-trainer van Ajax. Dat geeft aan dat hij een zeer intelligente speler is, die zich ontwikkelt op het moment dat hij in zulke situaties terechtkomt.”

Wel moet De Jong oppassen, vindt Bosz. De middenvelder houdt de bal vaak lang aan de voet om op een betere afspeelmogelijkheid te wachten. “Ik heb hem zo vaak gezegd: Frenk, pas op jongen. Als jij de verkeerde tegenkomt, breekt die je been. Door zo lang te wachten met afspelen, breng je soms ook ploeggenoten in de problemen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.