AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Edgar Davids sloeg FC Utrecht-fan: ”Lag er eentje helemaal gestrekt”

Edgar Davids groeide uit tot een absolute topspeler. Maar het had niet veel gescheeld of hij was al bij Ajax de laan uitgestuurd. Gerard van der Lem sleepte hem door de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Van der Lem herinnert zich een wedstrijd van Ajax A1 bij FC Utrecht, waar de fans het op Ignacio Tuhuteru hadden gemunt. De Molukker speelde in plaats van Davids, die zijn pols gebroken had en op de bank zat. “De mensen bij Utrecht gingen zo tekeer…”, zegt Van der Lem bij de Ajax Podcast. “Hun rechtsback werd opgezweept: Schop die Molukker eruit! Tuhuteru kreeg een schop, waarna iedereen liep te juichen.”

“Vervolgens hoorde ik ontsteltenis achter me”, vervolg Van der Lem. “Bleek dat Edgar er wat van had gezegd. Toen waren er twee of drie die hem wilden belagen. Ging hij slaan, met die gipsarm. Lag er eentje helemaal gestrekt, knock-out. Dan heb je het al weer: dat mag dus niet. Als Ajax-speler moet je je altijd inhouden, maar soms is dat weleens moeilijk.”

FC Utrecht diende een klacht in tegen Davids en Leo Beenhakker en Louis van Gaal waren klaar met het talent. “Ze besloten om hem weg te sturen. Het zou niet meer goed komen. Ik ben ervoor gaan liggen. Hij werd mijn verantwoordelijkheid en dat heb ik hem ook gezegd”, aldus Van der Lem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.