AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Spanje gaat los over bizarre Frenkie de Jong-statistiek

Frenkie de Jong heeft de eerste seizoenshelft bij Barcelona grote indruk gemaakt. Toch is trainer Ernesto Valverde niet tevreden over zijn middenveld. De oefenmeester wijzigt er namelijk wekelijks op los.

El Mundo Deportivo heeft uitgevogeld dat hij deze voetbaljaargang al veertien (!) verschillende combinaties heeft uitgeprobeerd op het middenrif van de Catalanen. De Jong is de enige speler die in vrijwel alle combinaties voortkwam: Sergio Busquets, Arthur, Ivan Rakitic, Sergi Robert, Arturo Vidal en de inmiddels naar Real Betis Sevilla vertrokken Carles Aleñá kwam veel minder vaak in actie.

Valverde wordt flink bekritiseerd in Catalonië en het zou geen verrassing zijn als hij aan het einde van het huidige seizoen aan de kant wordt gezet door Barça. Het contract van de oefenmeester loopt nog tot medio 2021 door, maar naar verluidt staat er een clausule in de desbetreffende verbintenis die het mogelijk maakt om voor tussentijdse ontbinding te gaan. Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal en trainer Marcelo Gallardo van River Plate worden vaak genoemd als mogelijke opvolgers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.