AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft opvolger van Donny van de Beek al gevonden’

De kans is erg groot dat Donny van de Beek bezig is aan zijn laatste seizoen als speler van Ajax. Zijn opvolger staat weliswaar al klaar in de persoon van Jurgen Ekkelenkamp.

“Ik vind Ekkelenkamp op dit moment de meest betrouwbare van de drie. Die laat het ook wekelijks zien in de Keuken Kampioen Divisie”, stelt De Boer in Dit was het Weekend. “Dat vind ik echt wel een stabiele factor aan het worden. Als Donny van de Beek onverhoopt weg zou gaan, dan denk ik dat Ekkelenkamp een goede opvolger is.”

De Boer vindt dat Ajax altijd eerst intern moet kijken. “Voor die jongens is het heerlijk en voor Ajax is dit ook belangrijk. Dat doet nu waar het voor staat en dat is de jeugd de kans geven. Je moet wel het signaal afgeven dat je kansen krijgt als je goed speelt in de Keuken Kampioen Divisie.”

Kenneth Perez ziet echter wel een valkuil. “Het is voor de clubleiding wel echt lastig om de juiste balans te vinden. Je wil namelijk op Champions League-niveau actief zijn en dan gaan je eisen voor je eigen spelers omhoog. Dan worden er spelers van buitenaf gehaald. Dat begrijp ik ook wel, want de eigen jeugdspelers zijn erg jong en van hen weet je niet of ze het een heel seizoen kunnen brengen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.