AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong slachtoffer van bizarre houding van deze man’

Frenkie de Jong komt niet goed tot zijn recht onder Barca-trainer Ernesto Valverde. Volgens journalist Valentijn Driessen gaat de trainer van Barcelona niet goed met hem om.

Volgens Driessen maakt de oud-Ajacied een goede indruk in Camp Nou. In zijn column voor De Telegraaf schrijft hij: “De Jongs uitblinkersrol is extra knap, want trainer Ernesto Valverde voorkomt met zijn voetbalvisie dat de Nederlander zijn stempel op het spel van Barça kan drukken zoals hij bij Ajax deed en bij Oranje doet. Omdat De Jong zijn nek niet laat omdraaien door de Spanjaard overleeft hij op het allerhoogste niveau.”

“Valverde is geen De Jong-mannetje”, stelt Driessen, die weet dat Thomas Tuchel (PSG) en Pep Guardiola (Manchester City) persoonlijk interesse toonden. “Maar Valverde kreeg De Jong – tegen zijn zin – omdat de middenvelder viel voor de grote naam en status van FC Barcelona en een grote naam als Messi. De Nederlander zorgt ervoor dat Valverde niet om hem heen kan, maar de Spanjaard weigert om De Jong in zijn kracht te laten spelen als verdedigende opbouwende middenvelder op ’6’ of in die rol vanaf de linkerkant.”

Daardoor rendeert De Jong vooralsnog niet optimaal. “De Jong maakt uit fatsoen geen oorlog en zegt als nieuwkomer dat hij op zijn favoriete positie dominanter voor de dag zou komen, maar blij is met iedere speelminuut op het middenveld en moet leren iets beter zijn positie te bepalen en meer te scoren. En zo zie je een vrij kleurloze De Jong bij El Clasico, die met twee vingers in zijn neus meehobbelt, bijna alles goed doet, drie geweldige momenten heeft, maar verder een beetje zoekende is om zijn rol gestalte te geven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.