AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax gaat kopen in de winterstop, er moet directe versterking komen’

Ajax gaat deze winter de transfermarkt op. De selectie is op het moment onvoldoende om aan de doelstellingen te kunnen voldoen. Dit weet Ajax-watcher Valentijn Driessen van De Telegraaf te melden.

Ajax mist een groot aantal spelers, waaronder Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad. Ook Daley Blind en Nicolas Tagliafico zijn niet okselfris. “Daarbij komt – en dat is Ajax ten voeten uit – dat als het mis dreigt te gaan en ze kunnen kopen, ze gaan kopen. Dat is het nieuwe beleid van Van der Sar en Overmars”, zegt Driessen.

“Ze gaan ook kopen in de winterstop. Zij willen die ploeg gewoon versterken. Er moet een directe versterking komen. AZ zal het heel moeilijk krijgen om de titelrace vol te houden en zeker om die te winnen.”

Dat Ajax een aantal spelers mist is absoluut een excuus, zegt Driessen. “Bij PSV hebben we het gezien met Bergwijn en Malen, bij Feyenoord met Jörgensen en bij AZ met Boadu en Stengs. Dit soort clubs heeft een brede bank, maar kwalitatief zit er te weinig op om ze een op een te kunnen vervangen. Ten Hag roept dat wel, maar AZ prikte daar doorheen. Ajax heeft geen zestien volwaardige eerste elftal-spelers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.