Owen Wijndal niet bang voor zondagse wedstrijd tegen Ajax

Aankomende zondag staat de kraker tussen AZ en Ajax op het programma in de Nederlandse Eredivisie. Bij winst kunnen de Alkmaarders op gelijke hoogte komen met de Amsterdammers. En de uitdagers zijn niet bang voor de grootmacht uit Amsterdam.

Vanavond speelt de nummer twee van de Eredivisie eerst nog op Old Trafford tegen Manchester United. Owen Wijndal vertelt aan Voetbal International: “We maken dit seizoen grote stappen bij AZ. Vooral de Europese wedstrijden zijn heel leerzaam, door de verschillende omstandigheden waarmee je te maken krijgt. Heerlijk vind ik dat, hectische wedstrijden zoals in Brussel tegen Royal Antwerp en in Belgrado tegen Partizan. Ook de topwedstrijden in de Eredivisie gaan tegenwoordig goed. De kunst is dat je dan ook tegen mindere ploegen blijft winnen en dat doen we dit seizoen. We zijn een jonge ploeg met een volwassen karakter. Dat is onze kracht.”

De vleugelverdediger heeft dan ook wel een boodschap voor de komende twee tegenstanders: “We zijn voor niemand bang. Ik bedoel, deze week gaan we ons meten met Manchester United en Ajax. Daar zou je nerveus van kunnen worden, maar ik heb het tegenovergestelde. Dit zijn de wedstrijden waar je als klein jongetje van droomt. Dus denk ik: kom maar op. Juist tegen een speler als Hakim Ziyech wil ik laten zien wat ik in huis heb. Hij presteert al een tijd op internationaal topniveau en dat is waar ik óók naar streef.”

AZ kan de titelstrijd weer spannend maken: “Weinig mensen zullen vooraf hebben gedacht dat wij in de achtervolging op Ajax zouden gaan. Maar we bewijzen nu al maanden hoe goed we zijn. Waarom zouden wij geen kampioenskandidaat kunnen zijn? Er is dit seizoen met AZ zoveel moois te bereiken. Daar richten we ons op en niks anders. We gaan voor het hoogst haalbare.”

 

 

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer