‘Het is duidelijk wat voor spelers Ajax op het moment mist’


Ajax kon het gisterenavond niet bolwerken tegen Valencia. De Amterdammers verloren in eigen huis met 0-1 en spelen na de winterstop in de Europa League. Daly Blind baalt stevig van deze ontwikkeling. Volgens de routinier konden de Amsterdammers zichzelf niets verwijten.

Blind vond namelijk dat Ajax prima speelde en nauwelijks kansen weggaf. “Qua spel waren we heel dominant, we durfden ver naar voren te spelen en zij kwamen er niet aan te pas”, liet hij weten voor de camera’s van Veronica. “Ontzettend veel strijd en passie, goed gedaan, maar echte mogelijkheden bleven uit.” Wat heet: pas in de blessuretijd loste Ajax pas zijn eerste schot tussen de palen. “Hakim (Ziyech, red.) had de grootste. Die was niet tussen de palen, maar het was wel een grote mogelijkheid”, beaamde Blind.

De centrale verdediger gaf ook toe dat het gemis van David Neres en Quincy Prome siets te veel van het goede was voor de Amsterdammers. “Dat had er ongetwijfeld wel iets mee te maken, we weten allemaal wat voor voetballers dat zijn.” De jonge Noa Lang moest daardoor voor de leeuwen worden gegooid. “Hij heeft keihard gestreden. Maar het is duidelijk dat je twee spelers met grote kwaliteiten mist.”

In de tweede helft liet Blind de fans even schrikken, toen hij plotseling naar het gras ging. De linkspoot kon echter door en stelde de fans na afloop gerust. “Ik weet ook niet wat het was, ik was gewoon bezig met het spel en alles werd opeens wazig. Ik werd duizelig en toen zakte ik even in elkaar. De dokter zei dat ik wit wegtrok. Maar ik heb van mezelf ook al niet zo’n kleurt”, sloot hij af met een knipoog.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer