AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Kik Pierie denkt na over vertrek bij Ajax’

Afgelopen zomer kwam Kik Pierie voor een miljoenen bedrag over van SC Heerenveen. Een succes bij zijn nieuwe club Ajax werd het vooralsnog niet. Hij moet het doen met wedstrijden voor Jong Ajax en komt er bij de eerste selectie niet aan te pas. Een transfer in de winterstop is dus een realistische optie.

Althans, Pierie staat open voor verhuur. “Misschien wel, als dat goed is voor mij. Maar nogmaals: dat gaat de toekomst uitwijzen. Daar ben ik nu in ieder geval niet mee bezig. Ik doe mijn stinkende best bij Jong Ajax”, zo laat de centrale verdediger weten aan FOX Sports.

Na de 2-0 zege van Jong Ajax op Roda JC Kerkrade ging hij in op zijn geringe perspectief in ‘1’. “Je moet eigenlijk kijken naar de lange termijn. Ik heb bewust deze stap naar Ajax gemaakt, omdat ik denk dat dat op de lange termijn beter uit gaat komen. Daar geloof ik nog steeds in en hoe dat verder gaat lopen zal de toekomst uitwijzen.”

Of het tot nu toe tegenvalt? “Natuurlijk is het jammer, want je komt hier in principe niet om alleen maar in Jong Ajax te spelen. Nu loopt het even zo, maar zoals ik al zei: je moet naar de lange termijn kijken. Ik heb er vertrouwen in dat die minuten in het eerste uiteindelijk zullen komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.