AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

AJAX – VALENCIA: ‘Edson Álvarez keert terug in de basis, ook Noa Lang aan de aftrap’

Vanavond is het erop of eronder voor Ajax. Een punt is genoeg om zich tegen Valencia te plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. Wel moeten de Amsterdammers het doen met een aangepaste formatie. Een aantal spelers zijn er namelijk niet vanwege blessureleed.

Het ontbreken van Quincy Promes is een grote aderlating voor Ajax. De topscorer miste het duel met Willem ll al en ook de belangrijke strijd met Valencia komt te vroeg. Tegen de Tilburgers loste Erik ten Hag dit nog op door Klaas Jan Huntelaar in de basis te zetten en Dusan Tadic te laten uitwijken naar de linkerkant. Dinsdagavond lijkt de kans nihil dat de oefenmeester wederom kiest voor die opstelling.

De afwezigheid van Promes biedt kansen voor Álvarez, die de laatste weken steevast op de bank moest plaatsnemen. Hij neemt de plaats in van Donny van de Beek, die naar de nummer 10 positie opschuift. Zo komt er in de aanval een plaats vrij voor Hakim Ziyech. Noa Lang profiteert van de absentie van David Neres en Zakaria Labyad. Ook tegen FC Twente en Willem ll stond Lang vanaf de aftrap op het veld.

Andre Onana was lang een twijfelgeval, maar speelt dinsdagavond gewoon, zo gaf Ten Hag aan op de persconferentie. De Kameroener onderging maandag een mri-scan, maar daarop was niets te zien.

Vermoedelijke opstelling volgens het Algemeen Dagblad: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Lang.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.