AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Als ik TD was van een buitenlandse topclub dan had ik Ziyech gehaald’

Sparta-middenvelder Mohamed Rayhi is diep onder de indruk van zijn collega Hakim Ziyech. Als hij dan ook technisch directeur was geweest van een buitenlandse topclub dan had hij hem zeker gehaald.

Ziyech schittert al jaren in de Eredivisie en is sinds vorig seizoen één van de smaakmakers in de Champions League. Tot een transfer naar het buitenland kwam het echter nog niet. “Als ik technisch directeur van een grote buitenlandse club was, had ik hem allang opgehaald”, aldus Rayhi in gesprek met Voetbal International. “Laatst tegen Ajax speelde ik tegen hem en heb ik het van dichtbij mogen ervaren. Ziyech is gewoon buitencategorie, man. Dat hij nog in de Eredivisie speelt, daar moeten we ons heel gelukkig mee prijzen.”

Rayhi wil tevens afrekenen met het vooroordeel dat Marokkanen vaak ‘showvoetballers’ zijn. “Kijk naar Nasser El Khayati en Hakim Ziyech. Trucjes, show, genieten, maar ze hebben ook rendement. Een leuke actie maken waar niets uit voortkomt, daar heeft niemand wat aan”, vertelt hij. “Het gaat om punten pakken, winnen, strijden en anderen beter laten spelen.”

“Ziyech verdedigt nooit mee, zeiden ze altijd. Kijk nu naar wat hij doet, vooral in de Champions League is het genieten van hem”, vervolgt Rayhi. “Hoe hij in het belang van een elftal heeft leren spelen, dat is ongekend. Ik vind het onbegrijpelijk dat hij nog niet bij een buitenlandse club zit. Of hij moet het zelf niet willen, maar dat zal toch niet?”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.