Rique Puig ziet niets in verhuur aan Ajax: ‘Abidal staat boven Kluivert’

Barcelona-talent Rique Puig is niet van plan om Barca (tijdelijk) te gaan verlaten. Patrick Kluivert is daar hoofd van de jeugdopleiding en zou graag zien dat hij ergens op huurbasis gaat spelen. Zelf heeft de middenvelder daar een hele andere mening over.

Puig komt onder trainer Ernesto Valverde niet aan bod in Camp Nou en speelt zijn wedstrijden voor Barcelona B. Toch overweegt hij geen vertrek. “Ik heb altijd gezegd dat ik bij Barça wil blijven”, laat de twintigjarige spelmaker weten aan Diario Sport. “De kansen zijn spaarzaam, maar op de momenten dat ik die kreeg heb ik laten zien dat ik het niveau aankan.”

Puig benadrukt dat hij niet heeft gesproken met Kluivert over een verhuur. “Maar je hebt ook Eric Abidal (technisch directeur, red.). Hij gaat over Barça B en met hem moet je praten over dit soort kwesties, want hij staat boven Kluivert.”

De frêle middenvelder stelt dat hij geduldig op zijn kans wacht. “Je moet begrip hebben voor Ernesto Valverde, die veel spelers heeft centraal op het middenveld. Ik scoor en geef assists voor het B-team, maar het niveau is gewoon heel hoog. De club heeft altijd vertrouwen in mij gehad. Ze wedden op mij en willen dat ik hier slaag.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer