‘Ajax moet geen 25 miljoen betalen voor 17-jarige speler, maar geld in deze topper pompen’

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax is bezig om het Braziliaanse toptalent Reinier naar Nederland te halen. Naar verluidt heeft hij een bod gedaan van 25 miljoen euro op de pas 17-jarige middenvelder. Op het moment draait Ajax geweldig en Hakim Ziyech is één van de spelers die week in en week uit uitblinkt. De kans is groot dat hij aan het einde van het seizoen gaat vertrekken.

Vorig jaar leek dat al zo. Politicus Lodewijk Asscher startte toen een petitie om Ziyech in Nederland te behouden: het leverde 25.000 krabbels op. “De vraag of je als PvdA-leider een petitie moet beginnen voor iemand die miljoenen verdient, is terecht. In de auto van EenVandaag heb ik die ook beantwoord. Het is natuurlijk niet consequent. Dat snap ik zelf ook wel. Maar ik weet hoe het in het voetbal werkt. Ik vind het heel oneerlijk dat clubs in Spanje met miljarden kunnen smijten en zich in de schulden steken. En dat daardoor de competitie vervalst is”, stelt Asscher in De Telegraaf.

Komende zomer zal Asscher niet weer een petitie beginnen. “Maar jullie schreven dat Ajax 25 miljoen wil betalen voor de Braziliaan Reinier. Dan lijkt het me een veiliger idee om Boadu voor 25 miljoen euro van AZ te kopen. Ja, daar wil ik me nu wel sterk voor maken”, knipoogt de PvdA-fractievoorzitter tot slot.

 

 

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer