AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zwakspelende Ajax-speler verspeelt basisplek tegen Lille’

Ajax won gisteren op een overtuigende manier van het Franse Lille. Het werd 0-2. Er was één speler die een wat zwakkere wedstrijd speelde en dat was Noussair MAzraoui. Hij werd er dan ook in de rust uitgehaald door trainer Erik ten Hag.

Omdat oefenmeester Erik ten Hag voor een verdedigingscentrum koos met Lisandro Martínez en Perr Schuurs, werd de Marokkaan opgesteld als controleur. De Telegraaf schrijft: “De goed vooruit dekkende en nauwelijks overtredingen makende Schuurs en de onder alle omstandigheden koelbloedige topaankoop Martínez bewezen het verdedigende gelijk van de trainer. Maar op het middenveld sloeg Ten Hag – met zijn keuze voor Noussair Mazraoui als vervanger van Martínez – de plank mis. Mazraoui incasseerde een snelle gele kaart, had na 38 minuten na een harde overtreding op Benjamin André normaal gesproken met zijn tweede gele kaart en dus rood moeten inrukken, maar werd gespaard door de Duitse scheidsrechter Felix Brych.”

De krant vervolgt: “In de rust zette Ten Hag zijn schoonheidsfout recht en in het tweede bedrijf kwam Edson Álvarez de met vuur spelende Mazraoui aflossen. Met de Mexicaan starten, was logischer geweest. Álvarez speelde op het WK, Gold Cup en deed het de eerste Champions League-groepduels op het middenveld naar behoren. Mazraoui opereerde daar slechts één keer. Bovendien kampte Mazraoui sinds zaterdag met knieklachten. Zijn beslissing werd de succesvolle Ajax-coach vanzelfsprekend vergeven, want Ajax leidde halverwege gewoon met 0-1.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.