AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Malmö-fans woedend op ‘Judas’ Zlatan Ibrahimovic

Onlangs bracht Zlatan Ibraimovic naar buiten dat hij een belang heeft gekocht in de Zweedse club Hammarby. Dit ten ongenoegen van de supporters van zijn oude club Malmo FF. Zij hebben namelijk geprobeerd om zijn standbeeld, die voor het stadion staat, in de brand te steken.

Ibrahimovic werd geboren in de Zweedse stad Malmö en hij begon hier ook zijn loopbaan. Mede daarom is er op 8 oktober van dit jaar een 3,5 meter hoge bronze standbeeld van hem onthuld, voor het stadion van Malmö, het Swedbankstadion. Malmö FF en Hammarby IF zijn elkaars concurrenten en dus ligt de samenwerking tussen hem en de club gevoelig. Het beeld was gisteren daarom ook het doelwit voor de Malmö-fans. Zo werd er een blauwe plastic zak over zijn hoofd getrokken, een toilet-bril aan zijn arm gehangen en werd hij beklad met verf. “We kregen een melding dat het standbeeld zou zijn beklad. Er wordt aan gewerkt, meer informatie hebben we op dit moment niet”, zo liet politiewoordvoerder Jenny Modin weten aan Futbollskanalen.

De supporters botvierde niet alleen hun frustratie op de sculptuur, ook brachten ze een bezoekje aan zijn woonadres. Op de deur van zijn huis in Stockholm werd de tekst ‘Judas’ geschreven. Volgens Aftonbladet overweegt de politie om de surveillance rondom het huis van de Zweedse superster op te voeren. Welke maatregelen de politie nog meer gaat nemen wilde, Jari Kalliorinne, namens de politie niet zeggen tegenover Sport Bladet. “Dat zou het doel van de actie weleens kunnen beïnvloeden. De Zweede spits zelf heeft nog niet op het incident gereageerd.

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.