AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Franse media: ‘Deze Ajacied krijgt een dikke tien’

Ajax wist gisteren weer te imponeren in de Champions League door met 0-2 het Franse Lille opzij te zetten. De ploeg krijgt dan ook weer de nodige complimenten van de Franse media te horen.

France Football geeft Ziyech een 8 als rapportcijfer en Quincy Promes een 7. De Marokkaan staat volgens het magazine ‘in de fik’ en over de samenwerking met de aanvaller meldt men: “Veertien doelpunten in de laatste zestien wedstrijden: Promes vormt met zijn dribbels en verrassende acties een geweldige combinatie met de onvermijdelijke Ziyech.” La Voix du Nord voegt daaraan toe: “Overweldigd door de techniek en snelheid van Ajax, leed Lille een nederlaag in eigen huis. Vooral de zijkanten van de thuisploeg hadden het zwaar. En wat te denken van Jonathan Bamba en Jonathan Ikoné, die erin slaagden niet te missen kans tóch te missen, waardoor Lille ook geen kans kreeg om het geloof in eigen kunnen te herstellen.”

So Foot is lyrisch over de Amsterdammers, en dan vooral over Ziyech: “De vormgeving, de assist voor de 0-2 van Promes, de knuffel voor het jochie dat het veld oprende, het applaus in het stadion en de wurggreep waarmee hij het spel dicteerde tot zijn wissel: een tien, een dikke tien.” Ook Lisandro Martínez wordt echter uitgelicht: “Heb je ooit een muur van 1,78 meter gezien? Wij wel. Hij heet Martínez.”

Ook Maxi Foot deelt cijfers uit en Ziyech krijgt een 8: “De aanvallende middenvelder van Ajax lanceerde zijn team perfect door de score te openen met een mooi schot met links. Technisch was hij de beste op het veld en dat liet hij zien met de assist voor de 0-2 van Promes.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.