AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Johan Cruijff kreeg miljoenen van loterijen, niet van foundation’

Auke Kok de biograaf van de nieuwe biografie van Johan Cruijff moest onlangs een rectificatie aanbrengen in het boek. Er stond namelijk in dat Cruijff jaarlijks een miljoen euro kreeg van de foundation voor zijn verdiensten. Achteraf blijkt dat geld ergens anders vandaan te komen.

De Volkskrant schrijft op vrijdagochtend namelijk dat Cruijff het geld niet kreeg uit de Cruyff Foundation. Daarentegen kreeg hij het geld van de Sponsorloterij en de Postcodeloterij. De loterijen betaalden Cruijff jaarlijks voor promotiewerkzaamheden.

Die bedragen waren niet jaarlijks hetzelfde. Hij kreeg tussen de 550.000 en 1,1 miljoen gulden beloofd. Hoe hoog dat bedrag uiteindelijk zou zijn, zou bepaald worden door het succes van de Sponsorloterij. Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, benadrukt dat zij nooit geld betaald hebben aan Cruijff. “Er is nooit geld van de Foundation naar Johan gegaan, dat soort dingen hebben we altijd strikt gescheiden gehouden. Wij hoeven als Foundation niet te verantwoorden hoe Cruijff zijn geld verdiende. Hij had wel meer commerciële overeenkomsten met andere partijen. Laten we alsjeblieft niet gaan spitten in hoe hij zijn geld verdiende”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.