AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Grote problemen voor Ajax: ‘Dit moet het centrale duo worden’

Volgende week speelt Ajax in de Champions League een uitwedstrijd tegen het Franse Lille. Dit moeten de Amsterdammers doen zonder Joel Veltman en Daley Blind. Zij zijn geschorst vanwege een rode kaart die ze kregen tegen Chelsea. Dat wordt puzzelen dus voor trainer Erik ten Hag.

Aad de Mos heeft een tip voor Ten Hag. “Het is niet eenvoudig, maar ik kijk in dit soort gevallen ook altijd even welke spelers al samen hebben gespeeld. Met Perr Schuurs en Lisandro Martínez is dat het geval. In het begin van het seizoen vormden zij het centrale duo, onder meer uit in de Champions League tegen PAOK Saloniki. Bovendien is een rechtspoot en een linkspoot centraal achterin een voordeel. Ze kunnen in hun natuurlijke situatie spelen, waarbij Martínez vanwege zijn basisplaats op het middenveld al in vorm is.”

Sjaak Swart liet in het Algemeen Dagblad zijn oog vallen op een ander duo. “Drie spelers komen ervoor in aanmerking, waarbij ik ga voor het duo Álvarez en Martínez. Perr Schuurs vind ik ook een goede speler, alleen hij heeft de laatste weken weinig wedstrijden in de benen op het hoogste niveau. En vergis je niet in dat Lille, die hebben voorin een paar snelle jongens lopen”, liet hij zijn mening weten.

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.