AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Marc Overmars: ‘Ajax wil een grote slag gaan slaan’

Sinds een aantal jaar is de koers van Ajax totaal gewijzigd. Het salarisplafond is aan diggelen geslagen en er worden de nodige miljoenen uitgegeven op de transfermarkt. En deze verandering betaalt zich de laatste tijd meer dan uit.

In gesprek met de NOS vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Met de stap die we hebben gemaakt om Daley en Dusan (Blind en Tadic, red.) te halen, zijn we heel lang bezig geweest. Het is soms moeilijk te begrijpen voor mensen dat we met iets bezig zijn, het duurt soms maanden. En in dat proces zit ik nu eigenlijk voor volgend seizoen.”

De beleidsbepaler verrichtte in de zomer geweldig werk: Nicolás Tagliafico, André Onana en Hakim Ziyech ondertekenden een nieuw contract. Overmars vindt dat Ajax momenteel over een sterke selectie beschikt: “Dat is opnieuw de uitdaging voor volgend jaar.”

Hij licht een tipje van de sluier, binnenkort wordt er namelijk gepraat met Daley Blind over een nieuw contract: “Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben. Hoe ziet Daley de toekomst? En met bepaalde spelers hebben we al afspraken gemaakt, vooral de oudere spelers. Sommige jongens hebben nog een wens om in het buitenland te spelen. Daar heb je mee te dealen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.