AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong moest in de eerste helft alles alleen doen’

Het Nederlands Elftal wist zich gisteren ten koste van Noord-Ierland te plaatsen voor het EK voor volgend jaar. Het werd 0-0 in een slechte wedstrijd. Al in de eerste helft werd Marten de Roon gewisseld door Davy Propper.

De heren analytici van de NOS zagen dat het daarna iets beter ging lopen. Pierre van Hooijdonk zegt: “Pröpper vulde dat goed in. Hij maakte het spel wél sneller. We hebben vaak de discussie gehad over Marten de Roon, maar de bondscoach zal nu ook wel moeten zeggen dat het met Pröpper kan op die positie. Hij kan ook ballen afpakken.”

Rafael van der Vaart vindt wel dat Frenkie de Jong minder dominant was aan de bal na de komst van de spelmaker van Brighton & Hove Albion: “Frenkie moest in de eerste helft alles alleen doen: indribbelen, passen, de bal ophalen. Met Pröpper zie je dat iedereen wat meer in zijn kracht komt te spelen. Frenkie komt dan echter wel wat minder aan de bal dan normaal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.