AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘De Johan Cruyff Foundation overweegt juridische stappen’

De organisatie van de Johan Cruyff Foundation overweegt juridische stappen tegen Auke Kok. Hij is de auteur van de nieuwe biografie die uit is gekomen van de legendarische nummer 14.

In De Wereld Draait Door vertelde Kok over zijn nieuwe biografie over Cruijff en stelde hij op basis van drie onafhankelijke bronnen te weten dat de beste Nederlandse voetballer ooit zichzelf op jaarlijkse basis een miljoen euro uitkeerde. Die geruchten werden niet veel later door Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, de kop ingedrukt en beschreven als ‘erg laag en vals’.

Nu heeft de organisatie middels een statement zichzelf verweerd op de eigen website. ‘De Cruyff Foundation heeft nimmer dergelijke betalingen gedaan aan Johan Cruijff. Er is altijd een strikte scheiding geweest tussen de financiën van de Cruyff Foundation en de privé activiteiten van Johan. De Cruyff Foundation is altijd transparant over de inkomsten en de uitgaven. Alle fondsen van de Cruyff Foundation worden te allen tijde ingezet voor de missie om kinderen in beweging te brengen.’

De Johan Cruyff Foundation overweegt juridische stappen te ondernemen na de controversiële uitspraken. ‘Jaarlijks wordt het door de externe accountant goedgekeurde jaarverslag gepubliceerd, welke openbaar toegankelijk is. Als Auke Kok de moeite had genomen om contact op te nemen met de Cruyff Foundation, had hij de over de juiste feiten kunnen beschikken. De Cruyff Foundation overweegt juridische stappen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.