AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax maakt vanmiddag groot Van der Sar-nieuws bekend’

De afgelopen tijd werd Edwin van der Sar regelmatig gelinkt aan een dienstverband bij Manchester United. Elke keer gaf de directeur van Ajax te kennen graag in Amsterdam te willen blijven. Vanmiddag lijken deze woorden te worden bekrachtigd.

Het Algemeen Dagblad schrijft namelijk: “Edwin van der Sar (49) zal vandaag voor vier jaar bijtekenen als algemeen directeur van Ajax. Over hoe de voormalige topdoelman veranderde in het boegbeeld van een bloeiende organisatie.” Michael Kinsbergen maakte de groei van de oud-doelman in zijn functie van dichtbij mee en zegt: “Wat me opviel, was dat zijn keeperskarakter hem hielp te groeien in zijn rol. Als er kritiek was, dan stapte hij daar heel makkelijk overheen. Alsof hij als doelman een bal had doorgelaten.”

De naar AZ vertrokken directeur gaat verder: “Hij wist dat hij klaar moest zijn voor de volgende bal. Hij besefte volgens mij ook wel dat bepaalde kritiek terecht was. Vergis je niet, het is een zware job. Opeens komt er van alles op je af, allerlei dossiers moet je jezelf eigen maken. Dat had tijd nodig.” Inmiddels is Van der Sar een van de gezichten van Ajax: “Edwin heeft goede mensen om zich heen verzameld en is enorm gegroeid in zijn rol. Hij straalt echt de CEO uit van een topclub.”

De krant sluit af: “Van der Sar had tijd nodig om in zijn nieuwe rol te groeien, werd met vallen en opstaan wijzer, maar is nu op het punt aangekomen dat zijn functioneren stabiel en sterk is. De volgende fase is dat hij als leider zich moet focussen op de groei van Ajax nationaal en internationaal, en de mensen in de organisatie om zich heen. Bij Ajax, in zijn rol bij de ECV en internationaal bij de ECA, waarin hij de Nederlandse belangen behartigt. Nu, en de komende jaren. Dat zal vanmiddag tijdens de aandeelhoudersvergadering in de Johan Cruijff ArenA worden beklonken.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.