AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Bas Nijhuis geeft zéér opmerkelijke mening over rode kaart Ajax-speler Blind

Daley Blind en Joel Veltman kregen in het knotsgekke duel tegen Chelsea allebei een rode kaart in dezelfde actie. Volgens de Nederlandse scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is deze actie goed mogelijk en deed scheidsrechter Rocchi het goed.

Maar nu stelt Bas Nijhuis juist iets heel anders: hij gaat compleet tegen de lezing van zijn ‘baas’ in, op Radio Veronica. “De scheidsrechter geeft voordeel bij een overtreding van Blind. Maar ons is geleerd dat je bij een tweede gele kaart alleen voordeel kan geven als je het volgende moment de bal in het doel kan schieten of je zó’n kansrijke positie hebt dat je denkt: dan laat je voordeel geven.”

Volgens Nijhuis had Rocchi meteen moeten fluiten bij de overtreding van Blind. “Ja, dat is wat wij meekrijgen. Bij een tweede gele kaart is het van: fluit gewoon direct af en geef de rode kaart. Of hij had de bal er direct kunnen inschoppen. Dat kon niet? Nee, dat kon niet. Dan is het ook makkelijker om direct te fluiten, dan haal je ook minder problemen op de hals. Maar goed, daar kiest hij niet voor. Hij geeft dus het voordeel en daar kan hij naderhand wel op terugkomen. Die gele kaart blijft staan”, besluit de Tukkers leidsman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.